4 Eylül 2013 Çarşamba

MERDİVENLERİMİZ GÖKKUŞAĞI


  Ülkemiz renklendi bu aralar.Yeni modamız,derdimiz,tasamız merdivenleri gökkuşağı renklerine boyamak.Çok orjinal bir fikir diyemeyeceğim çünkü bu dünyanın bir çok yerinde yapılmış bir uygulama.


                                                                    LÜBNAN


                                                                   TAYLAND


                                                                       ABD

                                                                      LÜBNAN

         Nereden çıktı derseniz bu renklendirme;64 yaşında ki bi amcacım renklensin,insanlar gülsün,güzel olsun diye ciddi bir uğraş sonucu boyamış Cihangirde ki merdivenleri.Buraya kadar güzel hatta çok güzel insanın içi açılıyor baktıkça resimlere.Bir ülkenin insanları sanat yapmaya vakit ayırabiliyorsa,o ülkenin refah seviyesi yükselmiş demektir.

         Ammaaa gel gelelim ne oldu?!Bu masumca boyanmış renkleride direnişe,eyleme,daha anlam veremediğim bir çok manaya çarptırmaya başladılar insanlarımız.Sebebi belediye başkanı, izin alınmadan boyandı diye tekrar griye boyattığı için.Belediye başkanı gayet güzel açıklamış niye böyle davrandığını.

      Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan twitter hesabından önceki gece de konuyla ilgili şunları yazdı:

Fındıklı Cihangir arasındaki merdivenlerin rengarenk boyanması orjinal ve güzel bir proje Şahsen bu projeyi hem bu merdivenlerimizde hem de Beyoğlu'ndaki başka merdivenlerimizde uygulayabileceğimizi düşünüyorum.

Buna karşılık, süreçleri tamamlanmamış orada yaşayanlara sunulmamış bir projeyi uygulamak en azından şık olmaz.

Bir vatandaşımız şahsi bir karar almış böyle güzel bir projeyi Beyoğlu'a kazandırmış bulunuyor. Lakin ciddi bir usul hatası yapılmış.

Belediyeye müracaat edilmediği gibi orada yaşayan vatandaşlarımıza da proje aktarılmamış, mahalleli ve kurallar ihmal edilmiştir.

Bunun içindir ki belediye birimlerimize şikayetler yapılmış, bu şikayetleri dikkate alan arkadaşlarımız renkleri kapatmak zorunda kalmıştır.

Renkli Merdivenlerle ilgili ön çalışmalarımızı tamamladık. Mahalleliyle bir araya gelip konuyu tartışacak, minik bir plebisit yapacağız.

Benim oyum evettir. Mahalle sakinlerimizin de öyle olacağını umuyorum. Beyoğlu'nda renkli merdivenler dönemi başlayacak diyebilirim.

Böyle güzel projeleri olanlar lütfen benimle ya da belediyemizle irtibata geçsinler. Vatandaşımızdan kabul alalım uygulayalım. 






      Her şey gayet açık ortada e peki niye kıyamet,tufan koparıyor bu insanlar.Niye bunu da direnişe,eyleme dönüştürüyorlar.Acaba önceki yaşananlardan ders almadı mı kimse?Bir kaç ağaç meselesinden sonra ülkemizde neler yaşandı unuttuk mu?

       Ne güzel işte boyayın sanatınızı yapın ama önce yasal izninizi alın.Her aklına gelen bir resim çizse,bir renge boyasa olur mu? ister masumca ister bi amaç için olsun.Özgürlük denilen şey her aklına geleni yapmak mıdır?Hiç kimseye sormadan.Bir evde kiracıysan istediğin gibi kullanabiliyor musun o evi?Aklına her geleni yapabiliyor musun eve?

         Sokaklarımız ortak malımızdır.Anlaşarak,fikir birliği yaparak bir şeyler yapmalıyız.Ve gerekli prosedürü uygulamalıyız.

       Yok merdiven devrimiymiş,yok merdiven direnişiymiş!boyayan adammış! yapmayın güzel vatandaşım.Benzetmeyin başka şeylere,çarptırmayın konuyu.

       Son olaylardan sonra ülkemize güzellik katan renkleri lütfen kimselerin amaçları için kullandırmayalım.Boyayılım,resmimizi çekilelim ve mutlu bir hatıra olarak kalsın ülkemiz için...

                                                   Renklere gönül vermiş tüm dostlara selam olsun...

1 yorum: