3 Eylül 2013 Salı

EVLİLİK ANLAŞMASINA YENİ BİR MADDE EKLENDİ




   Selam arkadaşlar.Bendeniz daha 2 aydır evli olan yeni gelinlerdenim.Bilirsiniz evlenmeden önce nişanlıyla bir çok konu konuşulur.Bazı kurallar,şartlar konulur kişilerin isteyip istemedikleri.Biz de bunu yaptık elbet ama alışıla gelmemiş bir kural daha koyduk.Eşim evlendikten sonra Facebooklarımızı kesinlikle kapatacağımıza dair şart koydu.NEDEN Mİ?!!Buyrun şu facebook denilen örümcek ağını tekrar gözden geçirelim.Biz insanlar facebookta neler yapıyoruz:

-Biri kahve keyfi yaparken içtiği kahvenin resmini çekip koymuş onu beğeniyoruz yada 'benim de canım çekti amaaa' diye yorum atıyoruz.

-Biri lüks bi restoranda yiyeceği yemeğin resmini daha yemeğe başlamadan çekmiş koymuş bizde 'ooo amma da lüks yerlerde takılıyor vayy yanında kimler var acaba?'diye merak ediyoruz.

-Bi arkadaşımızın arkadaş listesine girip ne kadar çok arkadaşı var benim niye bu kadar yok diye bulanıma giriyoruz.

-Yoldan geçerken merhaba dediğimiz kişiyi listemize ekleyip,arkadaş listemizi 200-300 hatta 500 lere çıkarıp içlerinden sadece samimi olduğumuz 15-20 kişi ile iletişim kuruyoruz.Peki geri kalanı niçin hesapta tutuyoruz?Ne yaptığımı bilsinler diye mi,gün olur samimim arkadaşlarımla bozulursam diğerleri yedekte dursun diye mi?

-Bi arkadaşımızın mutlu fotoğraflarını görüp ne kadar da mutlu benim niye böyle bi hayatım yok mu diyoruz?

-Bi arkadaşımızın.....???? diye uzayıp gider bu.



  Yukarıda sıraladığım maddeler sadece gereksiz ayrıntılarla uğraştığımız şeyler.Tehlikeli.Toplum olarak bizi hatta tüm dünyayı bunalıma,depresyona,mutsuzluğa sürüklediği sürekli uzmanlarca anlatılıyor,yazılıp çiziliyor,okumuşsunuzdur!

   Peki ya daha derinlere inersek.Aldatmalar,Mahrem hatta pornografik fotoğrafların yayınlanması,sahte hesap açıp insanların onurlarını zedeleyenler.Onur zedelemek az kalır akla gelmeyecek dolandırıcılık yapanlar,iftira atanlar,en son gezi parkı olaylarında yaşandı;akrabadan tut arkadaştan komşuya karşıt düşüncelerden dolayı yorumlarda birbirine girenlere ne demeli.


     
  %99 umuz ben bağımlısı değilim diyemez.Neredeyse yaşlısında çocuğuna bağımlıyız.Ağına yapışmışız.Etkisine öyle bi almış ki farkına varamıyoruz ne kadar zaman geçirdiğimizi.Yandexin bir uygulaması vardı.Facebookta ne kadar vakit geçiriyorum diye bi indirip kullanalım, siz bile inanamayacaksınız ne kadar vakit harcadığınızı.Dur 5 dk gireyim,bi bakıp çıkayım demeler kaç saatlere dönüşüyor inanamayacaksınız.


  Facebooka üye olurken şöyle bi cümle var bilmem kaçımız okumuştur.“Elimizde bulunan bilgileri üçüncü kişilerle, şirketlerle, ortaklık ya da benzeri bir ilişki içinde olduğumuz firmalar ve şahıslarla paylaşabiliriz” Yani bunu kabul ettiğimiz andan itibaren tüm bilgileriniz isteyenin istemeyenin elinde.Mail adres ve şifreside dahil.Bi videoya rastladım bu konuyla ilgili çok akıllıca çekilmiş.Bakmanızı tavsiye ederim.

 Peki ya facebook olmasaydı ne olurdu?

-Arkadaşlarınızdan biri kapınıza gelip 'bugün kek yaptım harika oldu beğenirmisin? dermiydi

-Sadece arkadaşınız vasıtasıyla tanıştığınız birine rastladığınızda selam sabah vermeden arkadaşın olarak ekle beni,arkadaşın olmak istiyorum der miydiniz?

-Veya ailenizle olan mutlu bir resminizi bütün yakın uzak arkadaşlarınıza kapı kapı dağıtır mıydınız?

-Yoldan geçerken biri çocuğunu göstererek bakın bu benim oğlum ne kadar tatlı değil mi? beğenin lütfen beğenin bir şeyler söyleyin yorum yapın der miydi?

-Kaç kişinin doğum gününü hatırlayıp kutlayabilirdik?Yada hatırlamak için ne yapardık?



   Sanki biz yaptığımız yemekleri beğendirmek yerine komşumuza bi tabak ikram ederdik,mutlu resimlerimizle dolu aile albümlerimizi sadece evimize gelenlere gösterirdik hatta onlardan bile en samimi olduklarımıza,yakınlarımızın doğum günlerini aklımızda tutardık veya not defterimize not ederdik en azından telefona alarm kurardık ne zamandı doğum günün diye sorup.Nedense bunları yapmaz olduk.Yapmayı bırak Facebook yokken biz ne yapıyorduk ya?Nasıl vakit geçiriyorduk? der olduk...




  Hayatımızda bir çok şey değişmiş belli ki!Yazının en başında eşimle kişisel hesaplarımızı kapattığımızı söylemiştim.Peki ya bizde neler değişti facebook olmayalı hayatımızda.

  İlk günler bi boşluğa düşüyor insan şimdi ben bilgisayarı açınca ne yapacağım diyorsun,elin hep F harfine gidiyor.İşte o zaman bizi ne kadar bağımlı hale getirdiğini anladım.Sonraları alışıyorsun.Vaktin artmaya başlıyor.Başka şeyler yapmak için de vakit buluyorsun. Bi süre sonra ohh ne rahatmış Facebook olmadan deyip senden neler götürdüğünü anlıyorsun.Tavsiyem hesabınızı kapatmanız. Gerçekten zor biliyorum.Bi durup düşünün hesabınızı kapattığınızı,ne hissettiniz? Eğer kapatacak gücü bulamıyorsanız en fazla 10 gün uzak durmayı deneyin bakın neler oluyor.Ne kaybedersiniz deneyin...

   Artık eşimle daha mutluyum.Önceden de mutluydum.Yalnış anlaşılmasın.Facebook umuz varken de her zaman dikkat ettik ilişkimizi zedeleyecek yalnış bir şey yapmamaya.Hani derler ya tüm kötü enerjilerimden arındım heh bizde öyle olduk kapatınca bizden neleri neleri çaldığını şimdi daha iyi anladık.
                                
                                                 Facebook hayatını gözden geçirmeye karar vermiş herkese selam olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder